منوی دسته بندی

شیشه سکوریت چگونه تولید‌ می‌شود؟

امروزه شیشه در صنعت ساختمان و معماری از جایگاه و اهمیت بالایی برخوردار است. طوری که از شیشه در صنعت ساختمان علاوه بر درب و پنجره در نمای ساختمان، پله‌ها، جان پناه و سایر بخش‌های آن استفاده می‌شود. شیشه به خودی خود به واسطه عناصر موجود در طبیعت شکل گرفته بود. بشر با دستیابی به فرمول آن توانست تولید شیشه را انجام داده و این گونه بود که صنعت شیشه‌گری رواج یافت. شیشه یکی از مهمترین دست آوردهای بشر است. بشر با توجه به نیاز خود طی سال‌ها آزمایشات و مطالعات فراوانی پیرامون تولید شیشه انجام داده و آن را به یک صنعت گسترده و نوین برای برآوردن نیاز‌های خود تبدیل نموده است. 

یک شیمیدان فرانسوی به نام ادوارد بندیکس در سال ۱۹۰۳ میلادی، توانست نوعی شیشه را با استفاده از ترکیبات خاصی تولید کند که از مقاومت حرارتی و مکانیکی بالاتری نسبت به شیشه‌های معمولی برخوردار باشد.  شیشه سکوریت که از آن با عنوان شیشه نشکن نیز یاد می‌شود همان شیشه‌ معمولی است که طی عملیات حرارتی بخصوص مقاومت آن افزایش پیدا می‌کند. هنگامی که عملیات مقاوم سازی بر روی شیشه انجام می‌شود مقاومت مکانیکی آن ۵ برابر افزایش پیدا می‌کند. به لطف این دستاورد گران بهای بندیکس، اکنون از شیشه‌ سکوریت در صنعت ساختمان، صنعت خودروسازی، عینک و سایر موارد استفاده می شود.


فرایند تولید شیشه ایمن

فرایند سکوریت کردن شیشهها، با استفاده از تغیرات حرارتی شدید صورت می پذیرد. با حرارت دادن ۷۰۰ درجه سانتیگراد به شیشه در کوره که دمای نرم شدن شیشه است، و سپس با دمیدن هوای سرد به دو طرف آن دمای آن را به طور یکنواخت پایین آمده، و عملیات مقاوم سازی انجام میشود. شیشه از ۴ میل تا ۱۹ میل قابل سکوریت شدن میباشد. طی فرایند سکوریت رنگ، شفافیت و ترکیب شیمیایی شیشه تغییر نمیکند. همچنین وزن مخصوص، ضریب انبساط، هدایت گرمایی شیشه تغییر نمیکند. طی این فرایند فقط پارامترهای مقاومت در برابر ضربه و استرسهای حرارتی و همچنین مقاومت پیچشی و کششی شیشه است که تغییر کرده و بهبود می یابند. قابل ذکر است که عملیات برشکاری و یا سوراخ کردن شیشه حتما باید قبل از عملیات سکوریت کردن انجام شود. پس از سکوریت شدن شیشه هرگونه عملیات برش دادن شیشه امکان پزیر نبوده و باعث شکستن آن میشود. شیشه سکوریت علاوه بر مقاومت بیشتر نسبت به شیشه معمولی، در هنگام شکستن نیز از ایمنی بالاتری برخوردار است. شیشه سکوریت موقع شکستن به تکه های ریزی که تیز و برنده نیستند  تبدیل میشود و به کسی آسیب نمی‌رساند. درحالی که شیشه معمولی به هنگام شکستن بسیار خطر آفرین است.

 اگر به چند تا از مزیت‌های شیشه سکوریت بخواهیم اشاره کنیم.

. ایمنی بالا در برابر ضربه یکی از مهمترین مزیتهای شیشه سکوریت است. همانطور که قبلا گفته شد مقاومت مکانیکی این شیشهها بالاست و به راحتی نمیشکنند. تنها نقطه حساس شیشههای سکوریت گوشههای آن است که آن هم چون در داخل فریم قرار میگیرند مشکلی ایجاد نمیشود.

. از دیگر مزیتهای شیشه سکوریت میتوان به مقاومت حرارتی بالای آن اشاره کرد. شیشههای سکوریت در برابر تغیرات دما مقاوم هستند. از این رو در شرایت متفاوت آب و هوایی، تابش مستقیم نورآفتاب و بارش بارون و برف مقاوم هستند.

. شیشه سکوریت قابلیت سندبلاست شدن و همچنین تولید در رنگهای مختلف را دارد. همچنین میتوان با لمینیت کردن آن ایمنی آن را بسیار بشتر بالا برد و در صنایع پیشرفته نظامی از آن استفاده نمود.

شیشه میرال قیمت بالاتری نسبت به شیشههای معمولی دارد که این موضوع میتواند یکی از معایب آن باشد، اما نسبت به کیفیت خوبی که دارد میتوان از آن چشم پوشی کرد. شیشههای سکوریت مانند سایر محصولات دست ساز بشر نقاط حساس دارد که آن هم گوشههای این نوع شیشهها است. گوشههای شیشههای سکوریت بسیار حساس بوده و تنها یک ضربه کنترل نشده کافی است تا کل شیشه شکسته و پودر شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.